Заснування туристичного кластеру студентами Фахового коледжу СУРА

Заснування туристичного кластеру студентами Фахового коледжу СУРА

Студенти Фахового коледжу СУРА спеціальності 242 «Туризм і рекреація» рамках проєктного дня та співпраці з стейкхолдерами, мали змогу відвідати та дослідити місця туристичного розвитку Черкащини!

Так, в межах проєкту, молодь розробила власний маршрут за картою, виокремивши основні туристичні точки: 
№1 –  с. Степанки

№2 – с. Хацьки, зустріч із «Хацьківським Страдіварі» – Павло Брижатий, колишній сільський голова, який виготовляє скрипки.

№3 – Урочище "Шаєва гора"– надзвичайно привабливе місце, природний комплекс із своїм горбистим рельєфом, який розтягнувся понад річкою Тясмин, вражаючи своєю красою. 

На вершині гори студенти відкрили для себе нові туристичні орієнтири: 3 поклонські хрести, які стали свідками багатовікової історії та духовності регіону. 

Неподалік від них розташоване освячене джерело Святих Апостолів Петра і Павла, а також джерело святого Пантелеймона Цілителя, що додає таємничості та містичності цьому місцю.

Ми пишаємося нашими студентами, які вже зараз демонструють свій потенціал та здібності у сфері туризму. Також щиро вдячні нашим стейкхолдерам, за такі ініціативи, які не лише сприяють розвитку студентського колективу, а й відкривають нові можливості для туристичного розвитку нашого регіону!