День пам'яті та примирення

День пам'яті та примирення

Сьогодні, 8 травня, ми відзначаємо День пам'яті та примирення, день, який став символом скорботи та визначним етапом в історії людства.

В цей день, 79 років тому, був підписаний акт капітуляції німецьких збройних сил. Це був кінець страшної війни, яка відбирала мільйони життів та покладала край нацизму, символом якого стало безліч страхітливих трагедій та жертв. Підписання акту капітуляції в Реймсі 7 травня та у Берліні 8 травня 1945 року відзначається як символ перемоги добра над злом, свободи над тиранією.

Сьогодні в Європі також відзначається День перемоги над нацизмом - V-E Day (Victory in Europe Day). Це свято об'єднує нас у пам'яті про ті страшні роки війни, коли світ встояв і зміг протистояти фашизму та нацизму, не зламавшись перед темрявою та відстоявши свої цінності.

Кожна держава має свою історію боротьби та перемоги. Україна, з її складною історією, відчула на собі всю біль втрат та страждань війни. Сьогодні ми пам'ятаємо про героїзм наших предків, про тих, хто віддав життя за нашу свободу, й тих, що наразі стоять на захисті нашої батьківщини від рашизму.