Міжнародний день рідної мови

21 лютого ми святкуємо Міжнародний день рідної мови

Цю дату визначено на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у жовтні 1999 року, де було наголошено на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, для об’єднання суспільства, формування нації і зміцнення держави.

Головна мета Міжнародного дня рідної мови – сприяння мовній різноманітності світу і стимулювання вивчення іноземних мов населенням різних країн.

Рідна мова для кожної людини – це важливий елемент культурної свідомості. Мова накопичує досвід і традиції попередніх поколінь і передає їх нащадкам. 

В Україні Міжнародний день рідної мови відзначається з 2002 року.  З метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню мов національних меншин України Президент України підписав розпорядження про відзначення цього свята.

Саме ми, заради наступних поколінь, повинні шанувати, берегти і розвивати нашу рідну мову, бо з нею майбутнє наше і нашої держави.

До Міжнародного дня рідної мови, студенти 1 курсу групи К-31-А та К-31-Б коледжу СУРА, процитувати вірші українських поетів Дмитра Павличка та Сидора Воробкевича “Рідна мова”.