Чорнобиль — біль України. 38 років з дня трагедії.

Чорнобиль — біль України. 38 років з дня трагедії.

26 квітня увесь світ згадує про наслідки Чорнобильської катастрофи – час, коли наше суспільство знову звертається до подій, що стали символом найбільшої техногенної катастрофи в історії людства.

У цей день 38 років тому сталася катастрофа, яка досі відгукується болем у серцях українців. Чорнобильська катастрофа перевернула увесь світ, зламала життя сотень тисяч людей і назавжди змінила ландшафт величезної території, яка постраждала від радіоактивного забруднення.

Сьогодні ми схиляємо голови перед нашими співвітчизниками, які боролись з наслідками жахливої катастрофи, та перед кожним, чиє життя і здоров’я забрав невидимий ворог.

Кожен рік ця дата нагадує нам про важливість безпеки в енергетиці та необхідність постійного підтримання контролю над ядерними технологіями. Це також час для вшанування пам'яті загиблих, які боролись з наслідками жахливої катастрофи, а також для підтримки тих, хто продовжує боротьбу з наслідками Чорнобильської трагедії і допомагає забезпечити безпеку ядерної енергетики у майбутньому.

Пам'ять про Чорнобильську катастрофу має залишатися живою в нашому суспільстві як нагадування про те, як важливо бути обачними та відповідальними у використанні технологій, що мають потенційно серйозні наслідки.  

Чорнобиль – це свідчення і страшне нагадування, чим насправді була радянська дійсність та яку ціну заплатили країни й народи, що вимушено стали її частиною. Ми досі боремося із наслідками цієї трагедії. Страшна історія ніколи не мала повторитися.

Але сьогодні світ знову живе під цією загрозою.

Незважаючи на страшні уроки історії, росія уперто продовжує вдалятися до ядерного терору, безжально вчиняючи обстріли навколо ядерних об'єктів, піднімаючи радіоактивний пил і навіть захоплюючи станції.

Це надзвичайно тривожне свідчення про те, що попри всі понаднормативні заходи безпеки, є постійна загроза для міжнародного спокою. Світ не має допустити повторення такої жахливої катастрофи!